Isfiske, vurpor och ärtsoppa!

Innan själva rapporten börjar så måste jag få säga att när vi fiskade, så var det ca 10 cm blask ovanför isen. Detta kommer att ha en rätt rolig betydelse för resten av berättelsen!

Isfiske på gång igen. Denna gång var det Jeppe och gamle Rauka (snålfiskarn) som var ute och gjorde Mäseln osäker. Det började skitdåligt, allt gick sämst och inget hände. Vi hade allt färdigt vid 07.45-snåret och det första hugget kom vid 09.00. Tyvärr så smuttade bara gäddan på mörten lite grann innan han drog tillbaka ner i mörkret. 

Vi snackade, käkade, drack kaffe.. Vi gjorde allt för att gäddorna skulle orka hugga igen. Väntande på 10-hugget. Nothing. Väntade på 11-hugget. Nothing. MEN! 10 minuter efter 11.00 högg det, och Rauka dyngsprang mot hålet! 10 meter ifrån hålet så hände det.. Rauka trampade igenom blasket och ramlade rakt ner i isen. Jag (Jeppe), som kom strax efter, började såklart dyngskratta åt Rauka, men glömde bort fotarbetet, och på ungefär samma ställe drog även jag på världens vurpa rakt ner i isen. KUL. Men gäddan kom iallafalll upp. Den var inte stor, men det var en början! 

Vi satte oss ner och förväntade oss samma grej igen, vänta, vänta och återigen vänta. Men 10 minuter efter hugget kom nästa sköna gädda, i samma hål! Denna gång var det min tur, och nu klarade vi oss även utan vurpor. Två gäddor avklarade.

Ärtsoppa, kaffe och lite kakor var det som gällde efter detta. Även lite prick-kastning på en yoghurtburk (Jeppe vann). Efter en stund kom nästa hugg, och det var Raukas tur igen. Problemfritt även nu, och ytterliggare en gädda fick uppleva hur det är att vara ovanför isen.

Tyvärr blev det sista hugget för dagen, men med tanke på hur det började så var det ändå godkänt. Rauka slet även upp ett par abborrar på slutet, när vi stannade för att pimpla lite.

Vill bara göra alla uppmärksamma på att Jeppe och Robin har knåpat ihop en fiskefilm. För er som vill och har tillräckligt bra bredband så finns den att tanka hem på: http://www.megaupload.com/?d=1R65ZR4R

HÖRS!


Kommentarer
Postat av: Rauka

haha fy fan va kul :D nån helg igen snart :) lillön . ;)

2010-02-14 @ 18:16:35
Postat av: Jeppe

Jao, det tycker jag allt vi får fixa. Hoppas att blasket är borta då bara, jävla..

2010-02-14 @ 18:37:17
URL: http://finspangsfiske.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0